Viimeinen laskupäivä olikin sitten tuulinen ja luntakin pyrytti aika railakkaasti. Testasin taas kolme uutta vuoden 2006-07 Atomicia, mutta täytyy kyllä sanoa että ilmassa oli jo vähän testiväsymyksen makua. No, yritän muistella vielä kokemuksiani seuraavista malleista: Izor 7:5 (pituudessa 159 cm), LT 12 (pituudessa 155 cm) ja Supercross SX 12 (pituudessa 174 cm). Aika erityyppisiä ja -mittaisia suksia siis. Lisäksi kävin vielä hakemassa tuntumaa vanhoilla tutuilla Metron sekä RS9 (tämän kauden mallia) -suksilla. Izor 7:5 oli suksista ehkä mitäänsanomattomin, ihan peruscruisailusuksi, mutta hieman löysä. Siitä olisi ollut myös jäykempi malli, joka kuulemma oli mielenkiintoisempi, mutta en päässyt/jaksanut sitä itse testaamaan. LT12:han on Atomicin suurrpujottelusuksi (melkein kisa-) ja aluksi se tuntui aika hassulta; siihen ei oikein saanut mitään otetta. Sitten ymmärsin että suksi vaatii voimakkaampaa vientiä ja käskemistä, ja suksi alkoikin esitellä osaamistaan. Vauhtikestävyys tottakai huippuluokkaa, mutta yleisestikin mielenkiintoinen ja haastava suksi, jolla oli nautittavaa laskea. En ehkä kuitenkaan ostaisi sitä ainoaksi suksiparikseni, sillä kovin monipuolinen se ei ollut. Ei siis rinteiden ulkopuolelle tms.

Sitten jatkoin edelleen suurpuikkarilinjalla valitsemalla Supercross-suksista sen hieman löysemmän. Mittaahan suksessa oli ihan riittävästi ja oli suorastaan hassua laskea noin pitkillä välineillä. Laajaa käännöstähän suksella oli ihan nautinto vetää, mutta en ihan heti löytänyt metodia lyhyemmän käännöksen suorittamiseen. Ehkä oli siis ihan hyvä, etten ryhtynyt siihen vielä jäykempään versioon! Tosin tämä suksi voisi olla ihan mukava vähän lyhyempänä versiona, varsinkin kun unelmoin edelleen suksi- tai lautacrossin kisailun aloittamisesta… Josko jo ensi talvena saisin kokeiltua?!

 

Kuulin jälkeenpäin että Metronin naistenmalli oli todella mukavan tuntuinen, harmi vaan että testipari oli viimeiset pari päivää koko ajan tietyn henkilön alla varattuna… ;) Täytyy siis varmaan vain uskoa että hyvä suksi oli! Toisaalta minulla ei kyllä maailman parhaita kokemuksia ole naistenmalleista, itsehän olen laskenut aikaisemmin Banditin naistenmallilla (pituus 167 cm). Se on vähän turhan hempula eikä juurikaan verrattavissa Banditin muihin malleihin.

 

Jos näistä nyt jotain yhteenvetoa pitäisi vetää… Itsehän hehkutin aikaisemmin Metronin 11 B5 -mallia, mutta kun vielä otin sen alleni viimeiseksi pariksi, en oikein enää ollut niin vakuuttunut. Supecross –suksi saattaa siten vetää voiton yleissuksisarjassa, joskin haluaisin jonkin verran lyhyemmän mallin kuin kokeilemani. Myös GS 9 voisi olla hyvä valinta. Sen malli ei kuulemma juurikaan muutu tästä kaudesta, joten ei haittaa vaikken siitä ollutkaan uutta mallia testattavana. Ei pidä myöskään unohtaa Metronin uutta naisten mallia, joka tosiaan sai hyvät kehut neiti A:lta. Vauhtilaskuun sopisi sitten taas hyvin LT 12, joka tarjoaisi varmasti haastetta pitemmäksi aikaa.